Micrometratges lowtech: gestió de la xarxa

IIº Micrometratges lowtech: amics del píxel

Anglès / Castellá / Francès

EXPLICACIÓ DEL PROJECTE

“Micrometratges lowtech: amics del píxel” és una convocatòria de vídeos de no més d’1 minut de duració gravats amb tecnologia lowtech (càmeres de mòbil, càmeres de foto compactes, webcams, etc.). El tema és lliure, només es demana disfrutar del procés creatiu per damunt de preocupacions sobre el producte final.

Amb el resultat de la convocatòria realitzarem un microfestival on es projecten els vídeos rebuts. Tot el material es considerarà cultura lliure, amb la què es podrà treballar i derivar sense obstacles. Al final tenim un arxiu de vídeos d’un minut amb què realitzar un esdeveniment fàcil de gestionar des de la part tècnica (tan sols necessitem un projector i una sala) i des de la part legal (les llicències lliures resolen molts problemes per a gestionar i replicar el microfestival).

Més enllà de l’esdeveniment, en El col·lectibo gestionarem el material rebut posant-lo a disposició de tot el món en el nostre blog i en el nostre canal de Vimeo. Generarem un arxiu de les convocatòries, indicant les persones participants i la seua procedència, i fent accessibles les seues obres a través d’Internet.

Enguany busquem gent amb ganes de participar replicant el microfestival en la seua ciutat, ampliant l’abast de la convocatòria i participant de l’experiència de crear xarxa i difondre obres en cultura lliure.

ANTECEDENTS

Es pot consultar tot el material de la primera convocatòria al blog i al canal de Vimeo  www.vimeo.com/elcolectibo/albums

QUÈ CAL FER PER REPLICAR EL FESTIVAL?

1. Has de fer una bona difusió de la convocatòria a través de les teues xarxes. Publitramesa, xarxes socials, boca a boca…

2. Has de disposar d’un espai públic o privat on realitzar la projecció. La idea és que tingues molt de marge per a decidir l’espai; pots realitzar el festival a ta casa o a un centre de cultura contemporània, una facultat o un museu. Tu decideixes.

3. Encara que cada rèplica té llibertat per a gestionar-se com crega oportú, pensem centralitzar la recepció dels vídeos en el correu-e elcol.lectibo@gmail.com. Açò ho fem així perquè una vegada tancada la convocatòria, muntarem un únic vídeo amb el material rebut que després compartirem per al dia de al projecció. Els vídeos s’ordenaran alfabèticament segons el nom de l’autor o autora.

4. Cada rèplica és lliure de decidir desbordar la pròpia idea del microfestival. Pots associar-lo a una trobada d’art d’acció, a un festival de cine, a un taller de vídeo experimental, etc. El que se t’ocórrega. És més, t’animem a fer-ho.

5. Cada rèplica és lliure de generar el seu propi material de difusió (cartells, “espots”, banners, etc.). Tot el material realitzat serà compartit lliurement a través d’una carpeta Dropbox per a ser usat per qualsevol persona que estiga replicant el microfestival. Qualsevol material haurà d’estar preparat un mes i mig abans de la data de realització del microfestival.

6. També es generarà un mapa mitjançant el programa Cmaptools per a visualitzar la construcció de la xarxa dels esdeveniments. Cmaptools és una ferramenta de lliure descàrrega disponible per a Mac i PC. L’arxiu està compartit en “Cmaps en sitis -> IHMC Public Cmaps -> El col·lectibo -> Micrometratges en lowtech_amigos del pixel_2014“.

7. Envia’ns un correu electrònic avans del 20 de gener.

DATES

La convocatòria estarà oberta des de gener al 15 de març de 2014. A partir del 5 d’abril el vídeo final estarà preparat per a la projecció. Es pot considerar organitzar el microfestival a partir d’esta data d’ara en avant.

logo 2

Anuncios